Innehållsförteckning
Vi har valt ut tre olika viner i olika prisklasser från olika länder. Det de har gemensamt är att de är magiska alternativ som nyårsbubbel och dessutom tror vi att du aldrig har testat dem innan. Två av dem är nämligen från beställningssortimentet och en är från tillfälligt släpp. Nu kör vi!
Under 200 kr
Raventós i Blanc De Nit 2020
Vinmakaren Pepe Raventós har urgamla anor med 21 generationer i ryggen som sedan år 1497 har odlat vin i trakten Sant Sadurni d’Anoia, strax söder om Barcelona. Vi hittar alltså vårt första tips från Katalonien, Spanien och det är inget mindre än en årgångsbetecknat rosé som imponerar!
Kanske inte för den som gillar lite sötma i sitt bubbel, här är det istället torrt, stramt och elegant som gäller. Ljus, laxrosa färg med doft av röda vinbär, smultron, rabarber, grapefrukt och en viss mineralitet. Frisk syra med en torr, fruktig smak.
Raventós i Blanc har lämnat ursprungsbeteckningen Cava och märker sina flaskor istället med “Conca del Riu Anoia” som de hoppas i framtiden ska bli ett fristående skyddat ursprung.
De Nit
Raventós i Blanc, 2020
Spanien
189 kr - Flaska 750 ml
“Ljus, laxrosa färg med doft av röda vinbär, smultron, rabarber, grapefrukt och en viss mineralitet. Frisk syra med en torr, fruktig smak. ”
Läs mer om vinetUnder 300 kr
Ferrari Perlé 2017
Om vi säger italienskt bubbel så tänker du med största sannolikhet på prosecco, men det här är något helt annat! Vi är kvar i Italien men istället i regionen Trentino-Alto Adige i de nordöstra delarna. Här, i appellationen Trento, gör man mousserande viner enligt den traditionella metoden, med en andra jäsning på flaska. Detta vin kommer från producenten Ferrari, som grundades 1902 av Giulio Ferrari, med ambitionen att göra mousserande vin av hög kvalité och det har man absolut lyckats med!
Gjort på 100 % chardonnay och en längre lagring som resulterar i ett frisk, något utvecklat, smakrikt bubbel som fungerar perfekt som aperitif eller till rätter med skaldjur. Vi hittar gula äpplen, rostat bröd, honung, nötter och vita blommor i glaset och en fin, härlig, krämig mousse.
Passa på att testa Italien som destination för mousserande vin, här finns mycket att upptäcka!
Perlé
Ferrari, 2017
Italien, Trentino-Alto Adige
229 kr - Flaska 750 ml
“Frisk, något utvecklat, smakrikt bubbel som fungerar perfekt som aperitif eller till rätter med skaldjur. Vi hittar gula äpplen, rostat bröd, honung, nötter och vita blommor i glaset och en fin, härlig, krämig mousse. ”
Läs mer om vinetUnder 400 kr
Bouché Millésime Brut 2008
All champagne är gott men med några år på nacken och när den har fått sin utveckling är det en helt annan grej. Har du testat mogen champagne? Om inte får du chansen här!
Vinet är av årgång 2008, som var ett alldeles fantastiskt år i champagne där kvalitén blev mycket hög, och med tiden har vinet hunnit utvecklas och blivit ännu mer komplext.
Direkt på färgen ser du säkert att det här är något annorlunda mot många andra champagner du testat. I glaset hittar vi en mörk, guldgul färg med en underbar kraftig doft av röda äpplen, rostat bröd, nougat och smörkola. Smörigheten finns kvar i smaken och bjuder nästan på en gräddighet. Supergott!
Perfekt att gå ihop två och dela på som en aperitif som är utöver det vanliga!
Millésime Brut
Bouché, 2008
Frankrike, Champagne
399 kr - Flaska 750 ml
“I glaset hittar vi en mörk, guldgul färg med en underbar kraftig doft av röda äpplen, rostat bröd, nougat och smörkola. Smörigheten finns kvar i smaken och bjuder nästan på en gräddighet. Supergott! ”
Läs mer om vinetAv Christian Ragnarsson