Kursens innehåll
Du kommer få lära dig om:
Kursen är uppdelad i 8 olika delar som du gör i din egen takt.
1.Hur gör man vitt vin?
Hur gör man vita viner? Vad har vinmakningen för påverkan på det slutgiltiga resultatet?
Starta2.Har du koll på hur man gör vitt vin?
3.Hur gör man rött vin?
Nu är det dags att gå in på hur man tillverkar rött vin, vilka skillnader och likheter det finns när man framställer rött och vitt vin samt hur man tillsätter karaktär till vinet genom olika metoder och val under tillverkningsprocessen.
Starta4.Hur gör man rosévin?
Starkt förknippat med picknickar i parken under sommarmånaderna, men rosé är mycket mer än så. Det är en intressant dryck hela året runt och förtjänar mer respekt än vad det får.
Starta5.Hur gör man mousserande vin?
Det finns en mängd olika sätt att göra mousserande vin. Allt ifrån klassiska traditionella metoder till i princip en soda stream liknande process som påminner en hel del om hur man gör läsk.
Starta6.Hur gör man orangevin?
Denna uråldriga, men numera väldigt trendiga, stil har massor att erbjuda och är något som många inte hunnit testa ännu - vilket gör det hela ännu mer intressant!
Starta7.Hur gör man förstärkta viner?
Vi tittar tillsammans på förstärkta viner och lär oss vad det innebär och hur de tillverkas.
Starta8.Hur gör man söta viner?
Söta viner görs i princip över hela världen. Generellt har de såklart att sockerhalten är mycket högre än för vanliga stilla viner. Hur blir de så söta då? Vi tittar lite närmre!
Starta